Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25

Thread: JBL woofer clicking noise help

  1. #16
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    wirral UK
    Posts
    670
    Doing a free air VLF sweep on my ME150 woofers produced a clicking sound at and below 7hz. I think Pos had a similar experience. The woofers perform superbly when used as intended.

  2. #17
    Senior Member martin2395's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Europe
    Posts
    866
    It's been told before not to push those woofers, really avoid anything below 20-25Hz. It can be the VC wire or the woofer is bottoming out.

  3. #18
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Finland
    Posts
    47
    One of my 2225h just had issues with clicking noise. I removed the cone and there seems to be some kind of washer loose on the airgap. I think its part of the motor, but has come loose during time. Not sure if its possible to fix or not. If anyone has info of the 2225 structure im all ears.

  4. #19
    Senior Member macaroonie's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    near Glasgow Scotland
    Posts
    2,023
    That's most likely the mass ring Which has probably parted company with the cone
    . You now have a 2234 😁

  5. #20
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Finland
    Posts
    47
    Mass-ring cant fit trough the airgap and 2225 dont even have the ring.

  6. #21
    Senior Member macaroonie's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    near Glasgow Scotland
    Posts
    2,023
    My bad. Misread 2225 on my phone.

  7. #22
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Finland
    Posts
    47
    No worries! I have spare woofers, but still intrested of figuring this out.

  8. #23
    Administrator Robh3606's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rocinante
    Posts
    8,054
    I had a 2225 re-coned as a 2235 over time something came loose in the motor structure. Don't know if it's part of a toasted VC or what else it could be. Can't imagine the flux stabilization ring coming loose but who knows. Sucks have a fresh re-cone on a "bad" frame!

    Rob
    "I could be arguing in my spare time"

  9. #24
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Richmond Hill, Ont.
    Posts
    4,730
    Quote Originally Posted by Voice View Post
    One of my 2225h just had issues with clicking noise. I removed the cone and there seems to be some kind of washer loose on the airgap. I think its part of the motor, but has come loose during time. Not sure if its possible to fix or not. If anyone has info of the 2225 structure im all ears.

    I'll guess that the 2225's flux-stabilizing ring has come loose inside the "well" ( down below the ) voice-coil gap ( circling the pole-piece ).

    The thread ( behind the following pic ) shows the best save ( to-date ) of a magnetic structure ( that I'm aware of ).



    If I'm right ( & the ring is a sngle piece ) you might be able to maneuver it back into it's slot beside the pole-piece and then apply some glue/goop ( all through the tiny VC gap ) to keep it in place ( home repairs are always worth a shot IMO ).




  10. #25
    Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Finland
    Posts
    47
    Thank you Earl K

    I was looking for an explanation and now i got it. Ring is one piece for sure, you got that right. On your picture the ring is sitting on the bottom so i guess thats the place where it should be glued.

    I wouldnt be suprised if theres something wrong with the cone or vc. Have to take a closer look.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clicking and volume loss in an LSR 28P
    By ben_allison in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-29-2014, 03:16 PM
  2. 2235H Woofer, Flapping Noise
    By HyKlas in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 5
    Last Post: 11-19-2014, 10:36 AM
  3. double clicking on forum 'bubble' to mark as read...
    By grumpy in forum Forum Feedback
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2010, 08:46 AM
  4. Bad clicking noise at higher volumes
    By robertbartsch in forum Lansing Product General Information
    Replies: 4
    Last Post: 01-05-2009, 10:34 AM
  5. Port Noise
    By analogman in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 9
    Last Post: 09-13-2005, 12:41 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •