Results 1 to 8 of 8

Thread: Need help with JBL DX1

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    5

    Need help with JBL DX1

    Hi guys, I am getting JBL DX1 this weekend and I would like to use it with my JBL 4350 speakers instead of the JBL 5235 I am using now....How can I change the cards in the DX1 to fit the 250Hz required for the 4350?

  2. #2
    Administrator Robh3606's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rocinante
    Posts
    7,984
    The crossover cards for the XPL-200 are at 250Hz. I have used a DX-1 with those cards to biamp a pair of 4344's and it worked fine. Which cards do you have?? You might want to make new ones and leave the stock cards as is depending on which ones you have. Do a search for DX-1 there are schematics posted.

    Rob
    "I could be arguing in my spare time"

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    5
    Hi Rob,
    I did not see it yet so I will look inside....I have seen the schematics, but I thought there are some other frequency for the XPL 200 then the 250? I thought it was 300Hz?

  4. #4
    Administrator Robh3606's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rocinante
    Posts
    7,984
    The passive is 300hz the active is 250hz. Measured voltage drive with XPL 200 cards in place.

    http://www.lansingheritage.org/image...xpl/page16.jpg

    Rob
    Attached Images Attached Images  
    "I could be arguing in my spare time"

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    5
    The DX 1 is finely here! Question...do I have the proper cards?Name:  DSCN4372.jpg
Views: 1638
Size:  102.8 KBName:  DSCN4378.jpg
Views: 1061
Size:  94.0 KBName:  DSCN4381.jpg
Views: 1103
Size:  102.1 KB

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Houston, Tx.
    Posts
    90
    Those appear to be XPL cards.
    Check here:
    DX-1 card thread

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    5
    Excellent! Thank you....now I have to get my preamplifier back and try it out on my JBL 4350.....

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    5
    the system is up and running! Lots of gain on the DX1! Much more than on the 5235 I was using before....it looks that the DX1 was modified (new gold plated RCAs at the back and maybe more?)
    Do you also have lots of gain if you use the DX1? I have to use the gains on my power amplifiers way down....to not overpower the system now. But the sound is clear and full of detail and ambience...easy to adjust to the better resolution.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •