Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 88

Thread: Forum Problems

  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    John,

    Don't worry, we will figure out what it is.

    I do want to verify one thing. Don't bother to post it, but please verify that you can't traceroute to 198.80.11.57

    This does indicate something is not right and you should be able to verify this by connecting via telnet to route-server.ip.att.net and route-server.exodus.net and using the traceroute command there where it should work all the way through - a different result than from your PC.

    John
    Last edited by John Nebel; 09-20-2004 at 01:32 PM.

  2. #32
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    C:\WINNT\Profiles\schjr>tracert 198.80.11.57

    Tracing route to apollo.csdco.com [198.80.11.57]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <10 ms <10 ms 10 ms 206-176-240-81.vbbn.com [206.176.240.81]
    2 <10 ms 10 ms <10 ms 206-176-240-94.vbbn.com [206.176.240.94]
    3 <10 ms 10 ms <10 ms 192.168.5.1
    4 <10 ms 10 ms 10 ms 206-176-235-209.vbbn.com [206.176.235.209]
    5 10 ms 10 ms 10 ms 206-176-239-129.vbbn.com [206.176.239.129]
    6 10 ms 20 ms 10 ms atm1-0-1.core.router.nacio.novato.vbbn.net [206.176.232.1]
    7 10 ms 10 ms 10 ms 138-58.84.64.master-link.com [64.84.58.138]
    8 10 ms 10 ms 10 ms if0-0-0m.nov55c-75-002.nacio.com [64.84.0.195]
    9 20 ms 20 ms 20 ms snfccaalhx1-gige2-8.wcg.net [64.200.225.105]
    10 20 ms 30 ms 30 ms snfcca1wcx3-oc48.wcg.net [64.200.199.65]
    11 * 31 ms 30 ms snfcca1wcx2-oc48.wcg.net [64.200.199.73]
    12 * 1242 ms 20 ms sntcca1wcx2-pos2-0-oc48.wcg.net [64.200.151.93]
    13 20 ms 20 ms 20 ms sntcca1lch2-pos4-1.wcg.net [64.200.240.222]
    14 20 ms 20 ms 20 ms GigabitEthernet2-0.GW6.PAO1.ALTER.NET [157.130.30.141]
    15 10 ms 20 ms 20 ms 0.so-0-2-0.xl2.pao1.alter.net [152.63.55.13]
    16 10 ms 20 ms 20 ms 0.so-3-0-0.tl2.sac1.alter.net [152.63.54.10]
    17 30 ms 20 ms 30 ms 0.so-7-0-0.tl2.slt4.alter.net [152.63.2.33]
    18 * 60 ms 70 ms 0.so-3-0-0.cl2.den4.alter.net [152.63.89.233]
    19 70 ms 60 ms 80 ms 178.atm7-0.gw4.den4.alter.net [152.63.93.205]
    20 60 ms 70 ms 71 ms csd-gw.customer.ALTER.NET [157.130.160.62]
    21 * * * Request timed out.
    22 * * * Request timed out.
    23 * * * Request timed out.
    24 ^C



    Telnet traces work fine from those other servers:



    route-server>tracer 198.80.11.57

    Type escape sequence to abort.
    Tracing the route to www.audioheritage.org (198.80.11.57)

    1 white_dwarf.cbbtier3.att.net (12.0.1.1) [AS 7018] 4 msec 0 msec 0 msec
    2 ar3.n54ny.ip.att.net (12.126.0.30) [AS 7018] 0 msec 4 msec 0 msec
    3 gbr1-a30s10.n54ny.ip.att.net (12.127.5.142) [AS 7018] 4 msec 4 msec 0 msec
    4 tbr2-p013801.n54ny.ip.att.net (12.122.11.17) [AS 7018] 8 msec 4 msec 0 msec
    5 ggr2-p390.n54ny.ip.att.net (12.123.3.62) [AS 7018] 4 msec 4 msec 4 msec
    6 0.so-2-1-0.BR1.NYC4.ALTER.NET (204.255.168.1) [AS 701] 0 msec 4 msec 4 msec
    7 0.so-6-0-0.XL2.NYC4.ALTER.NET (152.63.21.82) [AS 701] 4 msec 4 msec 0 msec
    8 0.so-2-0-0.TL2.NYC8.ALTER.NET (152.63.0.185) [AS 701] 8 msec 4 msec 4 msec
    9 0.so-7-1-0.TL2.STL3.ALTER.NET (152.63.0.206) [AS 701] 28 msec 28 msec 32 msec
    10 0.so-4-0-0.CL2.DEN4.ALTER.NET (152.63.123.222) [AS 701] 48 msec 52 msec 48 msec
    11 178.ATM6-0.GW4.DEN4.ALTER.NET (152.63.93.213) [AS 701] 48 msec 48 msec 48 msec
    12 csd-gw.customer.ALTER.NET (157.130.160.62) [AS 701] 52 msec 52 msec 52 msec
    13 www.audioheritage.org (198.80.11.57) [AS 3364] 52 msec 52 msec 52 msec

    And:

    route-server.savvis.net>tracer 198.80.11.57

    Type escape sequence to abort.
    Tracing the route to www.audioheritage.org (198.80.11.57)

    1 209.1.169.178 0 msec 0 msec 0 msec
    2 bpr2-so-7-0-0.SanJoseEquinix.savvis.net (208.173.55.25) 0 msec 0 msec 0 msec
    3 POS3-0.BR1.SJC7.ALTER.NET (208.173.55.46) 0 msec
    POS3-3.BR1.SJC7.ALTER.NET (208.173.55.2) 0 msec
    POS3-0.BR1.SJC7.ALTER.NET (208.173.55.46) 0 msec
    4 POS2-0.XR1.SJC7.ALTER.NET (152.63.56.162) [AS 701] 4 msec 0 msec 0 msec
    5 POS5-0.XR1.SJC1.ALTER.NET (152.63.52.133) [AS 701] 0 msec 4 msec 0 msec
    6 0.so-0-0-0.XL1.SJC1.ALTER.NET (152.63.55.114) [AS 701] 0 msec 4 msec 0 msec
    7 0.so-3-0-0.TL1.SAC1.ALTER.NET (152.63.53.250) [AS 701] 8 msec 4 msec 4 msec
    8 0.so-4-0-0.TL1.SLT4.ALTER.NET (152.63.2.38) [AS 701] 20 msec 16 msec 20 msec
    9 0.so-0-0-0.CL1.DEN4.ALTER.NET (152.63.88.54) [AS 701] 60 msec 60 msec 60 msec
    10 177.ATM7-0.GW4.DEN4.ALTER.NET (152.63.93.209) [AS 701] 64 msec 60 msec 64 msec
    11 csd-gw.customer.ALTER.NET (157.130.160.62) [AS 701] 64 msec 276 msec 236 msec
    12 www.audioheritage.org (198.80.11.57) [AS 3364] 64 msec 64 msec 68 msec

  3. #33
    Senior Seņor boputnam's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    northern california
    Posts
    7,007
    Originally posted by John Nebel
    ...please verify that you can't traceroute to 198.80.11.57
    I too tried that in the wee hours today, and get "request timed out" starting with Line 1. Repeat result right now.
    bo

    "Indeed, not!!"

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    John,

    Can you send vbbn.com that last set of traceroutes and ask them to try it?

    John

  5. #35
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    Originally posted by boputnam
    I too tried that in the wee hours today, and get "request timed out" starting with Line 1. Repeat result right now.
    You are not even getting to the first router which means that your ISP will not let you.

    telnet route-views.oregon-ix.net
    telnet route-server.cerf.net
    telnet route-server.ip.att.net
    telnet route-server.as5388.net
    telnet route-server.cbbtier3.att.net
    telnet route-server.exodus.net

    are set up to test from - if a site is reachable from those locations its is a decent test. Audioheritage is reachable from those sites, but is not reachable from John's PC via traceroute.

    John
    Last edited by John Nebel; 09-20-2004 at 02:25 PM.

  6. #36
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    Originally posted by John Nebel
    Can you send vbbn.com that last set of traceroutes and ask them to try it?
    I have them on the line right now and they can trace to it just fine, from multiple servers. *But* they're seeing the same huge page delays that I am when actually accesssing the site.

    John

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    I guess the question to ask is why it works elsewhere and you probably have.

    It sounds like somewhere in the middle, a link is congested.

    What did they say?

    Have you tried a different browser?

    John
    Last edited by John Nebel; 09-20-2004 at 05:34 PM.

  8. #38
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    OK - I'm at home again, and this time I'm trying Netscape instead of IE. It's better in many instances, (some things pop right up), but other things still have that 10-20 second delay. Here's the trace:

    Tracing route to www.audioheritage.org [198.80.11.57]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <10 ms <10 ms <10 ms homeportal.gateway.2wire.net [172.16.0.1]
    2 10 ms 20 ms 20 ms adsl-68-125-55-254.dsl.pltn13.pacbell.net [68.125.55.254]
    3 10 ms 20 ms 21 ms dist2-vlan50.pltn13.pbi.net [64.164.97.67]
    4 20 ms 10 ms 20 ms bb1-g0-1.pltn13.pbi.net [67.116.251.113]
    5 10 ms 20 ms 20 ms bb2-p12-0.pltn13.pbi.net [151.164.40.18]
    6 20 ms 20 ms 20 ms bb1-p3-0.hrndva.sbcglobal.net [151.164.240.137]
    7 20 ms 20 ms 20 ms 151.164.242.230
    8 20 ms 20 ms 30 ms ex1-p9-0.eqsjca.sbcglobal.net [151.164.191.201]
    9 20 ms 20 ms 20 ms sl-st20-sj-0-0.sprintlink.net [144.223.242.81]
    10 20 ms 20 ms 20 ms sl-bb25-sj-10-0.sprintlink.net [144.232.20.62]
    11 20 ms 20 ms 30 ms sl-bb22-sj-12-0.sprintlink.net [144.232.3.209]
    12 40 ms 40 ms 50 ms sl-bb23-tac-14-0.sprintlink.net [144.232.20.9]
    13 41 ms 40 ms 50 ms sl-bb20-tac-5-0.sprintlink.net [144.232.17.173]
    14 80 ms 80 ms 80 ms sl-bb21-che-4-1.sprintlink.net [144.232.19.246]
    15 70 ms 80 ms 80 ms sl-gw11-che-10-0.sprintlink.net [144.232.15.138]
    16 100 ms 90 ms 80 ms sl-csd-10-0.sprintlink.net [160.81.226.14]
    17 80 ms 91 ms 80 ms apollo.csdco.com [198.80.11.57]


    The strange one is that plain 151.164.242.230 - even though it shows OK, it always hangs there for a while when watching tracert realtime. But it's definitely better at home than at the office, though something's still hangint it up...

    John

  9. #39
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    OK - this is weird. I fired up a different computer at home that doesn't have all the latest updates from MS and at least right now it's flying through everything, over wireless no less! I'll try narrowing it down and keep you posted.

    John

  10. #40
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    John,

    "The strange one is that plain 151.164.242.230" That is a reverse DNS lookup which traceroute is attempting and is failing because there is no entry. It is not indicitative of a problem and it affects only traceroute. A -n switch will suppress those lookups.

    What is really puzzling is that you can access cmoku.com which indicates there is not an Internet problem.

    Then I would assume a server problem, however, I can see the sites pages immediately from home or the computer room and Ann can also access normally from multiple locations. That indicates there is an Internet problem and not a server problem.

    Once we find the cause, it can be fixed.

    Let me know if you notice anything else.

    John
    Last edited by John Nebel; 09-20-2004 at 07:40 PM.

  11. #41
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    Well, the home computer that works fine does not have the two very latest MS critical patches installed, KB873374 and KB833989. Those were both installed on the other computers a day or so before this started. I'm on the phone with MS right now, (on hold), to see how to uninstall them to check if that's part of it. They don't show up under Uninstall Programs...

    This computer just flies here, and I walk over to the other and it stalls...

    I'll let you know what I find.

    John

  12. #42
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    Uninstalling KB833989 made no difference, which is logical because that's an IE patch and Netscape also has the problem. MS is trying to find uninstall info for the GDI/Jpeg patch as I wait...

    John

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    John,

    Sounds like you are on to something and this could end up helping others of us too.

    Wine time here.

    John

  14. #44
    RIP 2009
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Rohnert Park, CA
    Posts
    3,790
    Well, I spent almost 45 minutes on the phone with MS pro-support to no real avail, but at least I've got a case open with them now, (no charge). KB873374 is somewhat problematic in that it installs various fixes based upon what you have installed, and it looks like I'll have to do an install of this on another similar computer and track the changes to see if that's what's causing it. That's the only thing different I can now find between computers that are fine, (the one I'm on now), and those that are hanging.

    It actually looks like we're dealing with a couple issues here. One was the trace problems from the office earlier today, but something else here at home, since tracert is fine and one home computer is also fine.

    More later...

    John

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    318
    Right, two separate problems make debugging interesting.

    J.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. READ ME - Forum Rules
    By Don McRitchie in forum General Audio Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 12-17-2011, 01:28 PM
  2. READ ME - Forum Rules
    By Don McRitchie in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-20-2006, 03:48 AM
  3. READ ME - Forum Rules
    By Don McRitchie in forum Lansing Product General Information
    Replies: 0
    Last Post: 06-28-2004, 08:27 AM
  4. Forum Access Problems
    By Don McRitchie in forum Forum Feedback
    Replies: 3
    Last Post: 09-04-2003, 10:30 AM
  5. Welcome to the Lansing Heritage Forum
    By Don McRitchie in forum Forum Information - Read Only
    Replies: 0
    Last Post: 04-18-2003, 11:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •