+ Reply to Thread
Results 1 to 11 of 11

Thread: Bss fds-336t

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    8,895

    Arrow Bss fds-336t

    After multiple futile searches, I'm starting a thread to see whom among us has used, plans to use, or currently uses the BSS DFS-33T in its various iterations. I have an opportunity to pick up a pair, but a bargain is not a bargain if there's a reason to avoid it.

    Your thoughts and comments please...

    http://www.bssaudio.com/product_down.../fds336Tum.pdf

    EDIT: BTW, what's with the software's refusal to let me capitalize BSS and FDS in the titles?
    Last edited by Titanium Dome; 11-24-2010 at 08:04 PM. Reason: criticism of input limitations
    In.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Ct.
    Posts
    244
    The displays go blank after about a year...other than that, they,re OK.

    I should qualify that by saying most of them that we installed (36) are left on 24/7..six of the ones that are only used occasionally still went blank.

    BSS has gotten really bad since Harman bought them.

  3. #3
    Administrator Mr. Widget's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    San Francisco
    Posts
    8,475
    Quote Originally Posted by Titanium Dome View Post
    EDIT: BTW, what's with the software's refusal to let me capitalize BSS and FDS in the titles?
    Don't know... I tried to edit your title and it didn't save the changes.

    Widget

  4. #4
    Obsolete
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    NLA
    Posts
    14,403
    Quote Originally Posted by Titanium Dome View Post
    EDIT: BTW, what's with the software's refusal to let me capitalize BSS and FDS in the titles?
    It's an ongoing issue. Don "fixed" it a time or two but it's broken again.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    SoCal, USA
    Posts
    8,895
    Quote Originally Posted by Tim Rinkerman View Post
    The displays go blank after about a year...other than that, they,re OK.

    I should qualify that by saying most of them that we installed (36) are left on 24/7..six of the ones that are only used occasionally still went blank.

    BSS has gotten really bad since Harman bought them.
    Thanks Tim. If you will, please answer these follow ups.

    If set up in a permanent install, will they keep doing the job even if the displays quit?

    Can you continue to control them via software even without the display?

    If you could get a working pair for a few hundred bucks would you, or is there something else for under $1k that would perform essentially the same functions at the level of flexibility and control of the 336T?
    In.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Ct.
    Posts
    244
    Yes, they do keep working as they should, and if the software shows the same functions as the display, you should have no problems controlling them.
    I believe the problem is in the display chip itself...too bad really, other wise they are one of the better new era BSS products...
    BSS... Bring Some Spares....Broken Sound Systems...

  7. #7
    Obviously... not a golfer grumpy's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SoCal
    Posts
    4,142
    They're alive. Updated firmware to 2.06 which let the currently available version
    of London Architect (BSS control/configure software) recognize them.
    This could be fun ... 6ch of ganged/balanced attenuation between the 366
    and amps for a system volume control? Doable, just not so fun.
    It's uh... uh... it's down there somewhere, let me take another look...

  8. #8
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    miami
    Posts
    37
    366 OR 336 ??

    Quite different

  9. #9
    Obviously... not a golfer grumpy's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SoCal
    Posts
    4,142
    366 Omnidrive, not 336 Minidrive.
    It's uh... uh... it's down there somewhere, let me take another look...

  10. #10
    Obviously... not a golfer grumpy's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    SoCal
    Posts
    4,142
    Verified a Macbook running Win7 under Parallels attached to an FDS-336 Omnidrive via
    a hokey USB/serial interface can support London Architect and allow for hours of stupid
    fun controlling an actively driven set of Performance Series drivers in an old L250
    cabinet. Note that no actual listening took place (although I still have an old Neville
    Brothers song stuck in my head... Thanks Dome). Still, it was an interesting exercise
    in learning the software, capabilities of the DSP box, and how long iterating between
    them and a measurement system really takes (i.e., -way- shorter than soldering up a
    custom hardware crossover). These are some pretty cool tools to be able to play with!
    (easy to over-tweak)

    Not too bad a result from a morning of jerking around in a garage
    (I think setup/teardown took more time):

    Name:  PT250.jpg
Views: 715
Size:  56.0 KB


    Ah, and I learned how to upload custom screens to the 366 (much to TiDome's dismay ):

    Name:  photo.JPG
Views: 931
Size:  194.9 KB
    It's uh... uh... it's down there somewhere, let me take another look...

  11. #11
    Senior Member JuniorJBL's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Denver
    Posts
    1,453
    Thats Great Grumpy!!

    I will forever look for Dome's mug on my DSP units!
    Always fun learning more.......

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts