Results 1 to 9 of 9

Thread: 240ti crossover

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Newborn,Georgia
    Posts
    7

    240ti crossover

    I have a pair of 240ti's and have recently put into my system and noticed a difference in sound quality coming from each speaker. Traded sides and the sound was the same but now on opposite sides. changed amps, wires, nothing helped. One has a much bolder brighter sound. To make a much longer story shorter I have found a difference in the crossover. I was wondering if there was different boards installed over time as these don't have matching ser#. If not is there any photos here I can use as ref. to determine if one has been modified, can post photos of these boards if needed.

    Thanks Jerry

  2. #2
    Senior Member rdgrimes's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    2,175
    Also possible you have a defective driver.

  3. #3
    Senior Member rdgrimes's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    New Mexico, USA
    Posts
    2,175
    http://manuals.harman.com/JBL/HOM/Te...240Ti%20ts.pdf

    You'll find a small XO schematic on that tech sheet. Any competent technician can check out the XO for you with that schematic.

    But I vote for a cooked driver, either mid or tweet.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Newborn,Georgia
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by rdgrimes View Post
    http://manuals.harman.com/JBL/HOM/Te...240Ti%20ts.pdf

    You'll find a small XO schematic on that tech sheet. Any competent technician can check out the XO for you with that schematic.

    But I vote for a cooked driver, either mid or tweet.

    they may not be up to par but all are working. the crossovers in the cabs are different I will post a photo of each if I can so all can see what I am working with.

    Thanks Jerry

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Newborn,Georgia
    Posts
    7
    Tried to paste a link to gmail photo so the difference can be seen maybe someone can tell which one is the correct board config.

    http://picasaweb.google.com/jr35mm/2...eat=directlink
    Last edited by Jerry; 02-11-2010 at 03:10 PM. Reason: did not get link for photo

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Richmond Hill, Ont.
    Posts
    4,729
    Tried to paste a link to gmail photo so the difference can be seen maybe someone can tell which one is the correct board config.

    ><

    Here ya go ,



  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Newborn,Georgia
    Posts
    7



    [/quote]
    Thank you very much. As you can see I have two different configurations. may not be all the problem but has to be part of the problem, looks like a bit of mod went on here.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Richmond Hill, Ont.
    Posts
    4,729
    Quote Originally Posted by Jerry
    Thank you very much.
    You're welcome .

    Quote Originally Posted by Jerry
    As you can see I have two different configurations. may not be all the problem but has to be part of the problem, looks like a bit of mod went on here .
    - When capacitors ( the long cylindrical devices pictured ) are wired up in parallel with each other , the final value is the sum of the individual values .

    - What's important is the final ( summed ) value .

    - Add up the values of the caps that are wired together in parallel / compare that value to the cap(s) in the same ( position ) of the other crossover / and then report back to us your findings .


    >< cheers

  9. #9
    Senior Member Don C's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Santa Rosa CA
    Posts
    1,669
    Here is a picture of mine. I don't own these speakers anymore.
    Attached Images Attached Images  

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ALtec Model 19-XO upgrade discussion
    By Gary L in forum Lansing Product DIY Forum
    Replies: 144
    Last Post: 12-13-2011, 10:51 PM
  2. Altec 9861 Crossover missing capacitor
    By hmolwitz in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 1
    Last Post: 09-30-2007, 08:46 PM
  3. Biamp crossover question
    By Steve Gonzales in forum Electronic Crossovers
    Replies: 77
    Last Post: 04-16-2006, 02:56 PM
  4. 240Ti Crossover improvements
    By Inspector34 in forum Lansing Product Technical Help
    Replies: 21
    Last Post: 03-23-2006, 07:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •