PDA

View Full Version : L-300 question



Audiobeer
08-31-2003, 09:59 PM
Get used to it guys.....I'm sorry but I'm in the process of getting a pair of L-300s. The serial numbers are #'s 19689 and 19383. They were purchased by the original owner in 1974 - 1976. My question is are these Alnico or Ferrite drivers?

Audiobeer
08-31-2003, 10:07 PM
Does anyone have the link to previous JBL lines? I'm talking about the year to year product lines? It use to be on the Site map and I had it bookmarked. Swapped out computers and so the bookmark is gone. Thanks!:banghead:

Mr. Widget
08-31-2003, 11:10 PM
Definitely alnico.

Is this what you meant?

http://www.lansingheritage.org/html/jbl/specs/home-speakers/home-speakers.htm

Audiobeer
08-31-2003, 11:22 PM
That's it Mr. Widget! It's bookmarked and I thank you!

MikeM
09-01-2003, 10:55 PM
I have copies of product lit for the l300 here your s if you want em

Audiobeer
09-02-2003, 06:42 AM
Thanks for your generous offer. Owner states He has the original paperwork. I was just trying to get some insight into the drivers and dimensions, Thanks!

johnhb
09-05-2003, 02:34 PM
According the JBL tech sheet they used 136H(ceramic) in later models instead of the 136A. All I have see have had alnico.

Audiobeer
10-08-2003, 06:32 PM
The speakers came back today. Much to my surprise the were refoamed and not reconed. The cost of course was about 1/3 of what I had expected to pay. I cannot believe the sound. I played many of the same tracks as I did on the 4333s yet these have a lot more detail and the bass seems a little more controlled. The drivers are the same more or less so I think it has a lot to due with the different amplifiers is my guess. I'm happy and it sounds great. So now I'm going to revisit some music and enjoy an AB product or two! Thanks for the help folks!